Szelekció
A kávé szelekciójáról és a beszerzéséről is Gian Luca Ventureli gondoskodik. Gian Luca személyesen kóstolja végig az összes mintát ami a céget gazdagítja és gyakran személyesen utazik el, hogy meglátogassa az ültetvényeket és találkozzon a termelőkkel.
Szállítás
Közvetlenül felelősek vagyunk a szállítás minden állomásáért amíg nyers anyag eljut a gyárunkba. Néhány fajta, mint például az értékes Jamaica Blue Mountain, fa hordókban utazik, az eltéveszthetelen aroma maximális megőrzése érdekében.
Keverék készítés
A kávék sajátos variációjának kikeverését gondosan kidolgozott arányok szerint végezzük. A keverékeink Gian Luca Venturelli szenvedéllyel teli kutató munkájának eredménye, és mindenféle különleges igény kielégítésére alkalmas. A saját keverékeink mellet kínálunk különösen tekintélyes, termőterület szerint szelektált kávékat (például: Jamaica Blue Mountain)
Pörkölés
A kávéfeldolgozás során kézműves feldolgozást követünk: kíméletes pörkölést, amely simogatja a kávét. Így a legmagasabb minőségű termékre teszünk szert, amely egyben rendkívül egészséges is: a kávébabok jól fejlettek és illatosak, alacsony visszamaradó nedvességtartalommal és mérsékelt koffeintartalommal, így megvédve az esszenciális olajokat és az aromákat.
Őrlés
Az őrölés egy finom és egyben talán a legfontosabb mozzanata a véső termék elérésének. A világon található legjobb őrlőüzemben őröltetjük a kávénkat, melynek folyamán oxigén-hiányos környezetben, alacsony hőmérsékleten, gyengéden és finomat történik az őrlés.
Csomagolás
Azért, hogy megőrizzük az aromákat a lehető legtovább, nagy figyelmet fordítunk a kávé csomagolására, mind a kávépárnák, az őrölt kávé, mind a szemes kávé esetében. Védőgázas csomagolásban, nitrogénnel befújásával végződik a folyamat, így kiküszöbölve az oxigén jelenlétét, megakadályozva az oxidációt. Ily módon az aromák megőrződnek és a kész kávé mindig irigylésre méltó krémmel büszkélkedhet. A papír kávépárnák használata biztosítja a legmagasabb elvárásoknak megfelelő tökéletes Olasz eszpresszó elkészítését, még ha olyan is készíti, aki nem szakértő és világ másik felén teszi, ahol a kávét pörkölték.